Wystawa Frida Kahlo, Poznań
Wojciech Hawryszuk 2018
Wystawa Frida Kahlo, Poznań
Wojciech Hawryszuk 2018
Wystawa Frida Kahlo, Poznań
Wojciech Hawryszuk 2018
Wystawa Frida Kahlo, Poznań
Wojciech Hawryszuk 2018
Wystawa Frida Kahlo, Poznań
Wojciech Hawryszuk 2018
Wystawa Frida Kahlo, Poznań
Wojciech Hawryszuk 2018

Myśli przyłapane - cytaty, komentarze, zapiski...

Surowcem jest łosoś norweski lub chilijski, a ściślej biorąc 1,5 kg filety ze skórą. Zalecam kupno u hurtowników - importerów filetów mrożonych lub ryb patroszonych i wycięcie filetów przed solankowaniem. 

Surowcem są tuby z kalmara. Kupuje się tuby odskórzone i patroszone, jakkolwiek zaleca się ponowne sprawdzenie patroszenia przez nicowanie.

Prawie ikona bylejakości, odpadkowości PRLu. Ale wszystko można sprowadzić do pokracznego wyglądu i smaku. Przed bylejakością tej potrawy chroniono się w ten sposób, że na niektóre M. w niektórych miejscach uważanych za restauracje mówiono - "Pożarski", myląc skutecznie nieświadomego zasadzki marketingowej konsumenta.

    Może trochę orzeźwienia, chłodnego umysłu, relaksu i warzyw. Krótka opowieść o chłodniku, a raczej chłodnikach. Chłodnik powinien być różowy, chłodny i chrupiący. Nie ma czasu w trakcie kampanii wyborczej na bardziej wymyślne potrawy. Właściwie chłodnik to potrawa na lato albo wiosnę. Ale kto w lecie myśli o zapisaniu recept kulinarnych?

    Kilka uwag o jajecznicy. Rambledd eggs. Jak zwykle staram się podać podstawową zasadę, którą należy stosować, przy przygotowywaniu potrawy. Potrwa jest prosta ale o paru rzeczach trzeba pamiętać. Nie wiem jak to było kiedyś, ale jajka były jedzone częściej i cholesterol z nich nie wystawał. na wszelki wypadek nie jadamy jajek częściej niż raz w tygodniu.

Kontakt

Wojciech Hawryszuk


tel.(+48) 501 693 300,
(+48) 91 823 94 04

Odwiedzający

Dzisiaj 9

Od 1.IX.2006 849843