Wystawa Frida Kahlo, Poznań
Wojciech Hawryszuk 2018
Wystawa Frida Kahlo, Poznań
Wojciech Hawryszuk 2018
Wystawa Frida Kahlo, Poznań
Wojciech Hawryszuk 2018
Wystawa Frida Kahlo, Poznań
Wojciech Hawryszuk 2018
Wystawa Frida Kahlo, Poznań
Wojciech Hawryszuk 2018
Wystawa Frida Kahlo, Poznań
Wojciech Hawryszuk 2018

Myśli przyłapane - cytaty, komentarze, zapiski...

Beszamel, podgotowany piotrosz, wędzony czarniak, szpinak, krewetki, gotowane ziemniaki - pure, sos z achovis.

1. Na dno rynki kładziemy sparzony szpinak z masłem.

2. Ryby wędzone i gotowane rozrywamy na kawałki i mieszamy z beszamelem.

3. Dodajemy sos z anchois / ekstrakt z sardeli, kilka kropel, do smaku, pieprz, Soli nie trzeba, ponieważ załatwiają to ryby wędzone i sos sardelwy; w każdym razie - bardzo uważnie z solą.

4. Na mieszaninę ryb i beszamelu nakładamy warstwę krewetek.

5. I ziemniaczane pure. Na to odrobina oliwy.

6. I zapiekamy.

Zapisane na podstawie  kuchnia. tv 

Na marginesie. ANCHOIS możemy uzyć do szpikowania ryby pieczonej, wcześniej marynowanej w miksturze z czosnku, oliwy i cytryny.

Kontakt

Wojciech Hawryszuk


tel.(+48) 501 693 300,
(+48) 91 823 94 04

Odwiedzający

Dzisiaj 9

Od 1.IX.2006 849843